Wandelcoaching: samengesteld-gezin-plan

Samengesteld gezin maakt een samengesteld-gezin-plan

Samenwonen in één huis met je nieuwe liefde, en een gezinssamenstelling die per week wisselt. Het vraagt veel aanpassingsvermogen van alle gezinsleden. Kinderen hebben vaak grote moeite met de veranderingen, waardoor jij je schuldig voelt. Je maakt je zorgen. Hoe zorg je ervoor dat ook de kinderen het naar hun zin hebben? Een samengesteld-gezin-plan is de oplossing.

Met het hele gezin een samengesteld-gezin-plan vullen?

Ja ja. Je krijgt je kind toch met geen mogelijkheid naar het spreekuur van een hulpverlener? Dat denk ik wel. Dit is anders. In de reguliere hulpverlening gaat het òf om de ouders, òf om het kind. Tijdens een wandelcoaching doet het hele gezin mee. Samen met de kinderen leren jullie om anders om te gaan met de situatie. De natuur geeft daarbij ruimte en inspiratie.

Voor de kinderen

Je hoeft niet stil te zitten bij de coachingsessies. Je mag rondlopen, rondrennen. Je kunt weglopen als het je niet bevalt, maar je hebt ook altijd de gelegenheid om terug te komen. We kunnen vragen bespreken waar je mee zit. Luisteren de andere gezinsleden genoeg naar je? Heb je een eigen plekje? Kun je je huiswerk maken? Heb je er last van dat de andere kinderen aan je spullen zitten als je er die week niet bent?

Plek vinden

De simpele dingen worden vaak vergeten, maar die zijn juist zo belangrijk om aandacht voor te hebben. Een kind krijgt bijvoorbeeld een klein kamertje want ‘jij komt toch maar 1 keer in de twee weken’. Een op het oog praktische oplossing kan veel impact hebben op een kind.
We gaan uitzoeken wat de behoeften zijn van elk gezinslid en wat diegene nodig heeft om zich prettig te voelen in het gezin. Na 5 keer staan alle afspraken in het samengesteld-gezin-plan. Het plan werkt, omdat jullie er met z’n allen aan bijgedragen hebben.

Hoe verloopt een coachingswandeling voor samengestelde gezinnen?

We spreken af op de Specerij 30 in Almere, vanwaar we zo het Beatrixpark in lopen. De leden van het gezin zijn soms samen, maar doen ook verschillende opdrachten. Kinderen maken bijvoorbeeld foto’s voor in het werkboek. Met de ouders doe ik dan een ander rondje. We bespreken situaties en vastgeroeste reactiepatronen. We bedenken methodes om op een andere manier met de kinderen te praten. Of ik stuur de ouders het bos in, en praat met een kind apart. Vind je het terecht dat je ouders zich zorgen maken? Moeten ze je met rust laten? Hoe moet dat er dan uit zien?

In de weken tussen de sessies door, heb je houvast aan een werkboekje. Hierin staan huiswerkopdrachten, waar we de volgende keer over doorpraten.

Investering samengesteld-gezin-plan
5 gesprekken van 1,5 uur
Investering:
• Particulieren: € 495,– (inclusief btw)
• Zakelijk: € 495,– (exclusief btw)

 


Interesse?
Maak een afspraak voor een telefonische intake.

Heb je vragen?
Stuur me een mail of bel me op 06-15 09 54 51. Of probeer een keer een themawandeling.