Wandelcoaching: hoe werkt dat?

Hoe gaat wandelcoaching?

Tijdens een wandelcoachsessie gebruik ik dezelfde technieken als bij een gewone therapiesessie. Positieve oplossingsgerichte technieken. Maar toch is het buiten heel anders dan binnen. Natuur geeft ruimte om op een meer ontspannen manier naar je eigen situatie te kijken. Metaforen uit de natuur kunnen zomaar een andere wending geven aan vastgelopen gedachtes. Je kunt ieder moment een andere kant op gaan.

Prettige stofjes

Het begint al met het lopen. Tijdens een wandeling gaan mensen vaak vanzelf vertellen over wat hen bezighoudt. Lopen nodigt daartoe uit. Dat geeft een heel andere dynamiek dan in een spreekkamer. Doordat je aan het lopen bent, maakt je lichaam stofjes aan waardoor je je prettiger voelt.

Natuur biedt inspiratie

We maken volop gebruik van de natuurlijke omstandigheden om ons heen. Ik vraag je bijvoorbeeld om iets te zoeken wat je eigen situatie symboliseert op dit moment. Of als we een rij bomen zien, vraag ik je om aan te geven bij welke boom je nu bent als je naar je situatie kijkt. Waarom sta je bijvoorbeeld bij de derde boom en niet bij de tweede of de vijfde?

 


Heb je vragen?
Stuur me een mail of bel me op 06-15 09 54 51. Of probeer wandelcoaching een keer uit, en boek een themawandeling.

Er zijn ook wandelcoachingstrajecten voor speciale doelgroepen, samengestelde gezinnen of piekeraars.