Wat krijg je bij Annemiek?
 Een coach met 15 jaar ervaring.
 Begeleiding door een gedragskundige
  (afgestudeerd psycholoog NIP).
 Niet alleen gesprekken, maar ook
  praktische oefeningen in de natuur.

Annemiek

Ga je linksaf, rechtsaf of rechtdoor?

Wat is er nou leuker dan de twee dingen die je het liefste doet combineren? Voor mij is dat wandelen en mensen coachen. Mensen net even dat ene duwtje in de rug geven dat nodig is. Zodat ze zelf verder kunnen met de vaardigheden die ik ze heb aangeboden. Heel praktisch en oplossingsgericht.
Mijn idee over coaching is: ik begeleid het denkproces van degenen die mijn hulp hebben gezocht. Door wat- en hoe-vragen te stellen, laat ik mensen zelf hun keuzen maken.

Van verpleegkundige tot psycholoog

Nadat ik jarenlang in de (dialyse)verpleging had gewerkt, besloot ik om psychologie te gaan studeren. Ik merkte dat ik graag mensen begeleid bij moeilijke momenten in hun leven en wilde daar iets mee doen. In 2003 ben ik afgestudeerd als basispsycholoog (klinische psychologie en ontwikkelingspsychologie) op het onderwerp dyslexie. Ik heb een NIP-accreditatie, een keurmerk voor kwaliteit. Ik heb daarna als gedragsdeskundige gewerkt bij organisaties zoals Mind at Work, ROC Midden Nederland en verschillende jeugdinstellingen. Ik begeleidde onder andere jongeren naar school of werk. Op dit moment werk ik bij de Zorggroep Almere als Praktijk Ondersteuner Huisarts GGZ (POH-GGZ).

Wandeltrainer en wandelcoach

In mijn vrije tijd ben ik wandeltrainer bij Trim Slim Almere. Daar begeleid ik een groep ‘sportief wandelen’. Sinds 2013 ben ik gecertificeerd wandeltrainer (Allround Wandelsport Instructeur niveau 3, AWI-3). Tijdens mijn werk ging ik af en toe naar buiten met de jongeren die ik begeleidde. Eerst noodgedwongen, omdat er geen kamer vrij was op dat moment. Het wandelen met mijn cliënten beviel zo goed dat ik dat steeds vaker ging doen. Je kunt namelijk al lopend een gesprek voeren zonder elkaar steeds aan te hoeven kijken. Toen iemand mij vertelde dat er een opleiding bestaat tot wandelcoach hoefde ik niet lang na te denken. Sinds 2014 kan ik mij officieel wandelcoach noemen.

Ouders èn kinderen

Ik heb veel ouderbegeleiding gedaan, en veel jongerenbegeleiding. Maar nooit ouders en kinderen tegelijkertijd. Voor mij is wandelcoaching een uitgelezen kans om (stiefouder-) gezinnen samen te laten werken aan een praktische oplossing voor een ingewikkelde situatie. Door de setting in een stadspark met weelderige natuur komt er van alles los. Emoties krijgen een plek, er komt rust.

 


Wil je meer weten over mijn achtergrond?
Stuur me een mail of bel me op 06-15 09 54 51. Of lees meer over mijn werkwijze.